Kutsu yhteisöille, Pori

Porissa järjestetään huhtikuussa 2016 viikon mittainen yhteisöllisen taiteen tapahtuma VASTAAN + OTTO, joka leviää ympäri kaupunkia. Paikallisia asukkaita, yhdistyksiä, seuroja ja muita toimijoita kutsutaan mukaan osallistumaan. Tapahtumassa syntyy taidetta yhteisöjen ja taiteilijoiden tekemänä. Mitä uutta sinä haluaisit tapahtuvan omilla kulmillasi? Kaipaako yhdistyksesi toiminta vaihtelua kokoontumisiin? Haluaisitko taidetapahtuman elävoittämään omaa ja muiden arkea?

Yhteisöllisyys

Perinteisen taideteoksen lisäksi taiteilijan ja yhteisön yhdessä valmistama teos voi olla vaikkapa työpaja tai tapahtuma. Yhteisötaide osallistaa ja tapahtuu usein perinteisten näyttelytilojen ulkopuolella. Aiempaa kokemusta sen tekemiseen ei tarvita. Porissa toteutettuja yhteisöllisiä teoksia ovat esimerkiksi Heikinlinnan ja Sampolan valoteokset, joissa taiteilijat yhdessä kerrostalon asukkaiden kanssa valaisivat ikkunat värivaloin ja kuvin yhden illan ajaksi (kuva alla).

1044815_206418422892760_1386631878_n

 

Yhteisöjen haku käynnissä porissa elokuun 2015 loppuun asti

Yhteistyökumppaneita etsitään elokuun 2015 loppuun saakka. Taiteilijoita on kutsuttu tekemään ehdotuksia teoksista, joita toteutetaan yhdessä paikallisten kanssa. Valitut teokset tullaan toteuttamaan tahojen kanssa, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa olla mukana. Voit ilmaista halukkuutesi osallistua kirjoittamalla sähköpostia tapahtuman järjestäjille. Mukaan voit lisätä myös toiveita teoksen sisällöstä ja kertoa omasta toiminnastanne, sekä siitä, miksi toivoisitte olla osana tapahtumaa. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa:

Anne Salmela
Porin taidemuseo
anne.salmela@pori.fi
Puh. 044 701 1089

Tapahtuma on osa yhteisötaiteen triennaalia, joka järjestetään 31.3.-5.6.2016 länsirannikon kaupungeissa; Helsinki, Kemiönsaari, Turku, Mynämäki, Rauma, Pori ja Vaasa. Triennaalin järjestävät Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkija- residenssi ja Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Porista osallistuvat mm. Porin taidemuseo, Turun yliopisto / Maisemantutkimus, Porin lastenkulttuurikeskus ja Kulttuurikeskus Annankatu 6.